Talent School

Talent school

talent school SnowSportCenter Utrecht

Via onze Talent School begint je carriere bij SnowSportCenterUtrecht. De Talent School kent verschillende stadia varierend van zaalhulp/receptieondersteuning tot instructeur. Waar je carriere start is afhankelijk van leeftijd en of je al instructeur bent.

Hoe oud moet je zijn?

Vanaf je 14e kan je al werken bij de skischool. Je zal dan leren in de skizaal om onze bezoekers te helpen met de skischoenen en ski’s. Je helpt mee met schoonhouden en opruimen van lesmaterialen en je leert bezoekers te informeren als ze vragen hebben.
Je ondersteunt de horeca met opruimen en uitserveren van drankjes, en bij de receptie leer je omgaan met het verwerken van de aantekeningen van de instructeurs nadat ze hebben lesgegeven.

talent school SnowSportCenter Utrecht

Wil je bij SnowSportCenterUtrecht lesgeven dan volg je eerst de module indoor rolbaan. Omdat lesgeven op de rolbaan verschillen kent met het lesgeven in de sneeuw leren we je hoe dit werkt. Na het doorlopen van deze module ben je in staat zelfstandig les te geven op de indoor rolbaan op diverse niveaus. Je bezit didactische vaardigheden, bent in staat een les voor te bereiden en kan een bewegingsanalyse maken. Je ontvangt een officieel certificaat via SnowsportsAcdemy.

Inhoud Indoor Rolbaan opleiding:

  • training eigenvaardigheid, praktijk lesgeven, theorie (lesgeven,didaktiek etc.)
  • Data 2024; zaterdag 11 mei 0900-1600 , zaterdag 25 mei 0900-1600, vrijdagavond 31 mei 1900-2200, vrijdagavond 7 juni examens

Kosten
€ 390,- voor de gehele opleiding inclusief examen en cursusmateriaal. Mocht je bij SnowSportCenter gaan werken, en ben je het hele seizoen beschikbaar geweest (november t/m maart) dan vergoeden wij de helft van de opleidingskosten.
Interesse of inschrijven? Mail naar info@snowsportcenter.nl

Voor gediplomeerde ski- en snowboardleraren organisereert SnowSportCenterUtrecht lerarentrainingen. Dat doen we onder het label SnowCoachDe trainingen zijn op de indoorrolbanen van SnowSportCenterUtrecht, de sneeuwbanen en trainingsreizen naar de Alpen. 

Eigen vaardigheid vergroten in de sneeuw
De trainingen staan in het teken van het trainen van je eigen vaardigheid en kennis en het doornemen van nieuwe ontwikkelingen. De trainingen worden gegeven door onze SnowCoaches. Als instructeur is het belangrijk om je eigen vaardigheid en je kennis op peil te houden. Door samen met vakgenoten te trainen wordt je uitgedaagd om een hoger niveau te bereiken. Je hoeft niet perse bij SnowSportCenterUtrecht te werken om mee te kunnen.

Tijdens de Dutchweek 2024 geven we weer trainingen. Hoe werkt het?
Boek zelf je acco etc. via Travelski/Snowtime, of een andere organisatie. 
Je geeft je apart op voor de training via info@snowsportcenter.nl

Het trainingsprogramma is als volgt:
Keuze 1: 5 ochtenden training; techniekprogramma lange bochten/korte bochten, carving, schools en intro reuzeslalomtechniek. €250,-
Keuze 2: maandag- en dinsdagmiddag; terrein en buckelpiste. €125,-
Keuze 3: woensdag- en donderdagmiddag; omgaan met piste omstandigheden, off-piste introductie. €125,-
Afhankelijk van de omstandigheden kan het programma afwijken. 

Doe je me? Geef je dan op via info@snowsportcenter.nl en vermeld je keuze. Een combinatie van keuzes kan uiteraard ook.

Ben jij gediplomeerd ski- en/of snowboardinstructeur. En wil jij werken in een dynamische en professionele omgeving?
Dan is onderstaande functie misschien iets voor jou!

De functie ski-/en of snowboardinstructeur
De ski- en snowboardlessen worden gegeven aan de hand van ons eigen lesplan. De functie van ski- en/of snowboardinstructeur bestaat uit de volgende taken:

  • lesgeven aan volwassenen en kinderen aan de hand van ons lesplan
  • input geven aan ons cursistvolgsysteem
  • informatie verstrekken over de producten van SnowSportCenterUtrecht
  • deelname aan aangeboden trainingen en clinics

Interesse?
Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een appje naar 06-25720033 t.a.v. Daniel of mail je motivatiebrief en C.V. naar info@snowsportcenter.nl t.a.v. Daniel Schinkel.