SnowSportCenter KidsClub SAM

Lerarentrainingen en opleiding

Opleiding

Wij zijn het opleidingsinstituut voor de Indoor Rolpiste opleiding.  Lesgeven op een indoor rolpiste vergt meer vaardigheid dan je normaal in de ski/snowboardopleiding meekrijgt. Daarom bieden we in samenwerking met SnowsportsAcademy de Indoor Rolpiste opleiding aan. Als gediplomeerd leraar kun je deze module bij ons volgen.

De opleidingsdata 2020 zijn:
zaterdag 19 september 09:00-16:00
zaterdag 03 oktober 09:00-16:00
zaterdag 10 oktober 09:00-16:00
vrijdag 16 oktober 19:00-22:00
vrijdag 23 oktober 19:00-22:00
zaterdag 24-oktober examendag 

Programma

Na het doorlopen van deze module ben je in staat zelfstandig les te geven op de indoor rolbaan op diverse niveaus. Je bezit didactische vaardigheden, bent in staat een les voor te bereiden en kan een bewegingsanalyse maken.

Inhoud Indoor Rolbaan opleiding:

 • 16 uur training eigenvaardigheid
 • 3 uur praktijk lesgeven
 • 8 uur theorie (lesgeven,didaktiek etc.)
 • Cursusboekwerk

Kosten

€ 390,- voor de gehele opleiding inclusief examendag en cursusmateriaal. Mocht je bij SnowSportCenter gaan werken, en ben je het hele seizoen beschikbaar geweest (november t/m maart) dan vergoeden wij de helft van de opleidingskosten.

De opleiding is verdeeld over een aantal weekenden in de periode september/oktober, en wordt afgesloten met een examen eigen vaardigheid, lesgeven en theorie. Je ontvangt een officieel certificaat via SnowsportsAcdemy.

Interesse of inschrijven? Mail naar info@snowsportcenter.nl 

Lerarentraining

Voor gediplomeerde ski- en snowboardleraren organisereert SnowSportCenterUtrecht lerarentrainingen. Dat doen we onder het label SnowCoach

De trainingen zijn op de indoorrolbanen van SnowSportCenterUtrecht, de sneeuwbanen en trainingsreizen naar de Alpen. Elke zomer starten we de landesvoorbereidingstrainingen bij SnowSportCenterUtrecht  om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor de Landesopleiding skien of snowboarden. Het pakket bestaat uit 10 trainingen van 2,5 uur op de indoorrolpistes, 2 sneeuwbaantrainingen en een lang trainingsweekend eind september op de gletsjer.

Eigen vaardigheid vergroten in de sneeuw
De trainingen staan in het teken van het trainen van je eigen vaardigheid en kennis en het doornemen van nieuwe ontwikkelingen. De trainingen worden gegeven door onze SnowCoaches o.l.v. Daniel Schinkel.

Trainingsreis Trainingsreis Trainingsreis Trainingsreis SnowSportCenterUtrecht Training Hintertux 2014 - 112

Als leraar is het belangrijk om je eigen vaardigheid en je kennis op peil te houden. Door samen met vakgenoten te trainen wordt je uitgedaagd om een hoger niveau te bereiken. Je hoeft niet perse bij SnowSportCenterUtrecht te werken om mee te kunnen.
 

Trainingsreizen

Dit seizoen organiseren we een lang trainingsweekende en een trainingsweek:

 • September 2019:
  Hintertux Lanersbach 27 september t/m 29 september 2019 (vertrek donderdagmiddag/-avond 26 september)
 • Maart 2020: Slalom/reuzeslalomtraining
  Lokatie Kaprun, Oostenrijk (afhankelijk van sneeuwcondities): 27-29 maart 2020
 • April 2020: Techniektraining
  LokatieStubaigletcher: 10-19 april 2020

  Lokatie Frankrijk: Trainingsweek tijdens Dutchweek Val Thorens 25 april-02 mei 2020

Meer informatie over deze trip vind je op onze speciale Dutchweek pagina. Deze reis is een combinatiereis van lerarentraining en consumenten reis. In de ochtenden geven wij skiles aan consumenten en in de middagen vinden de lerarentrainingen plaats. Afhankelijk van de omstandigheden zal aandacht worden besteed aan verschillende disciplines, zoals: lange bochten, korte bochten, buckelpiste en off piste. De kosten voor 5 middagen training zijn € 125,- p.p.

Trainen als ontwikkeling of voorbereiding.
Ben je van plan een opleiding voor ski- of snowboardleraar te gaan volgen, of ga je verder met een vervolgopleiding (bijvoorbeeld Landes) dan zijn deze trainingsreizen bijzonder geschikt. Door te trainen vergroot je je kennis en vaardigheid waardoor je beter voorbereid de opleiding in gaat. We besteden aandacht aan de technieken en vaardigheden die tijdens je opleiding aan bod zullen komen. Je start dan met een voorsprong met de lerarenopleiding.

Voor inschrijving of meer informatie en prijzen, bel 030-3030013 en vraag naar Daniel Schinkel of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier Trainingen en Opleiding SnowSportCenterUtrecht