SnowSportCenter KidsClub SAM

Lerarentrainingen en opleiding

SnowsportAcademy Anwarter
Dit jaar op 16 t/m 20 augustus 2021 organiseren we onze “Pilot NSI-opleiding” op de rolpiste. 

Wat houdt deze NSI-opleiding (1e helft Anwärter) in?
De NSI-opleiding is, net zoals in de sneeuwhal, de eerste helft van het Oostenrijkse Anwärterdiploma. Deze dagen zijn in deze opleidingsweek als volgt verdeeld:

 • De eerste 3 dagen op de indoor rolpiste
 • De laatste 2 dagen in de sneeuwhal (SnowWorld Zoetermeer)

De inhoud van de NSI-opleiding zal identiek zijn als die van in de sneeuw of op de borstelbaan. We gaan dus tijdens deze opleiding niet direct stilstaan bij de verschillen in diverse onderdelen. Om deel te kunnen nemen aan deze NSI op de Rolbaan is ervaring op een rolpiste vereist. 

Indoor module rolpiste 

Wil je bij SnowSportCenterUtrecht werken dan volg je eerst de module indoor rolbaan. Je bent al gediplomeerd instrcuteur en met de module scholen we je in het werken op de rolpiste.

De opleidingsdata 2021 zijn:
zaterdag 18 september 09:00-16:00
zaterdag 02 oktober 09:00-16:00
zaterdag 09 oktober 09:00-16:00
vrijdag 15 oktober 19:00-22:00
vrijdag 22 oktober 19:00-22:00
zaterdag 23-oktober examendag 

Programma
Na het doorlopen van deze module ben je in staat zelfstandig les te geven op de indoor rolbaan op diverse niveaus. Je bezit didactische vaardigheden, bent in staat een les voor te bereiden en kan een bewegingsanalyse maken.
Je ontvangt een officieel certificaat via SnowsportsAcdemy.

Inhoud Indoor Rolbaan opleiding:

 • 16 uur training eigenvaardigheid
 • 3 uur praktijk lesgeven
 • 8 uur theorie (lesgeven,didaktiek etc.)
 • Cursusboekwerk

Kosten
€ 390,- voor de gehele opleiding inclusief examendag en cursusmateriaal. Mocht je bij SnowSportCenter gaan werken, en ben je het hele seizoen beschikbaar geweest (november t/m maart) dan vergoeden wij de helft van de opleidingskosten.
Je ontvangt een officieel certificaat via SnowsportsAcdemy.

Interesse of inschrijven? Mail naar info@snowsportcenter.nl 

Wil je Telemark Rolpiste instructeur worden?
Neem contact op met de sksichool voor specifieke informatie.
Een opleiding op maat is ook mogelijk bijvoorbeeld voor een skishool.

Lerarentraining

Voor gediplomeerde ski- en snowboardleraren organisereert SnowSportCenterUtrecht lerarentrainingen. Dat doen we onder het label SnowCoach

De trainingen zijn op de indoorrolbanen van SnowSportCenterUtrecht, de sneeuwbanen en trainingsreizen naar de Alpen. Elke zomer starten we de landesvoorbereidingstrainingen bij SnowSportCenterUtrecht  om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor de Landesopleiding skien of snowboarden. Het pakket bestaat uit 10 trainingen van 2,5 uur op de indoorrolpistes, 2 sneeuwbaantrainingen en een lang trainingsweekend eind september op de gletsjer.

Eigen vaardigheid vergroten in de sneeuw
De trainingen staan in het teken van het trainen van je eigen vaardigheid en kennis en het doornemen van nieuwe ontwikkelingen. De trainingen worden gegeven door onze SnowCoaches o.l.v. Daniel Schinkel.

Trainingsreis Trainingsreis Trainingsreis Trainingsreis SnowSportCenterUtrecht Training Hintertux 2014 - 112

Als leraar is het belangrijk om je eigen vaardigheid en je kennis op peil te houden. Door samen met vakgenoten te trainen wordt je uitgedaagd om een hoger niveau te bereiken. Je hoeft niet perse bij SnowSportCenterUtrecht te werken om mee te kunnen.
 

Trainingsreizen

Dit seizoen organiseren we een lang trainingsweekende en een trainingsweek:

 • September 2021:
  Hintertux Lanersbach 23 september t/m 26 september 2021 (vertrek donderdagmiddag/-avond 24 september)
 • Maart 2022: Slalom/reuzeslalomtraining
  Lokatie Kaprun, Oostenrijk (afhankelijk van sneeuwcondities): data volgen zsm
 • April 2022: Techniektraining
  LokatieStubaigletcher: data volgen zsm

  Lokatie Frankrijk: Trainingsweek tijdens Dutchweek Val Thorens 30-4 t/m -7-5 2022

Meer informatie over deze trip vind je op onze speciale Dutchweek pagina. Deze reis is een combinatiereis van lerarentraining en consumenten reis. In de ochtenden geven wij skiles aan consumenten en in de middagen vinden de lerarentrainingen plaats. Afhankelijk van de omstandigheden zal aandacht worden besteed aan verschillende disciplines, zoals: lange bochten, korte bochten, buckelpiste en off piste. De kosten voor 5 middagen training zijn € 135,- p.p.

Trainen als ontwikkeling of voorbereiding.
Ben je van plan een opleiding voor ski- of snowboardleraar te gaan volgen, of ga je verder met een vervolgopleiding (bijvoorbeeld Landes) dan zijn deze trainingsreizen bijzonder geschikt. Door te trainen vergroot je je kennis en vaardigheid waardoor je beter voorbereid de opleiding in gaat. We besteden aandacht aan de technieken en vaardigheden die tijdens je opleiding aan bod zullen komen. Je start dan met een voorsprong met de lerarenopleiding.

Voor inschrijving of meer informatie en prijzen, bel 030-3030013 en vraag naar Daniel Schinkel of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier Trainingen en Opleiding SnowSportCenterUtrecht