SnowSportCenter KidsClub SAM

Lerarentrainingen en opleiding

Opleiding

Wij zijn het opleidingsinstituut voor de Indoor Rolpiste opleiding.  Lesgeven op een indoor rolpiste vergt meer vaardigheid dan je normaal in de ski/snowboardopleiding meekrijgt. Daarom bieden we in samenwerking met SnowsportsAcademy de Indoor Rolpiste opleiding aan. Als gediplomeerd leraar kun je deze module bij ons volgen.

Programma

Na het doorlopen van deze module ben je in staat zelfstandig les te geven op de indoor rolbaan op diverse niveaus. Je bezit didactische vaardigheden, bent in staat een les voor te bereiden en kan een bewegingsanalyse maken.

Inhoud Indoor Rolbaan opleiding:

  • 24 uur training eigenvaardigheid
  • 4 uur praktijk lesgeven
  • 4 uur NSL 2 (didactiek/lesgeven)
  • 4 uur theorie methodiek
  • Cursusmap

Kosten

€ 390,- voor de gehele opleiding inclusief examendag en cursusmateriaal.

De opleiding is verdeeld over een aantal weekenden in de periode september/oktober, en wordt afgesloten met een examen eigen vaardigheid, lesgeven en theorie. Je ontvangt een officieel certificaat via SnowsportsAcdemy.

De opleidingsdata 2018 zijn:
zaterdag 15 september 09:00-16:00
zaterdag 22 september 09:00-16:00
vrijdag 5 oktober 19:00-23:00
zaterdag 6 oktober 09:00-16:00
vrijdag 12 oktober 19:00-23:00
zaterdag 13 oktober examendag

Interesse of inschrijven? Mail naar info@snowsportcenter.nl 

Lerarentraining

Voor gediplomeerde ski- en snowboardleraren organisereert SnowSportCenterUtrecht lerarentrainingen. Dat doen we onder het label SnowCoach

De trainingen zijn op de indoorrolbanen van SnowSportCenterUtrecht, de sneeuwbanen en trainingsreizen naar de Alpen. Elke zomer starten we de landesvoorbereidingstrainingen bij SnowSportCenterUtrecht  om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor de Landesopleiding skien of snowboarden. Het pakket bestaat uit 10 trainingen van 2,5 uur op de indoorrolpistes, 2 sneeuwbaantrainingen en een lang trainingsweekend eind september op de gletsjer.

Eigen vaardigheid vergroten in de sneeuw
De trainingen staan in het teken van het trainen van je eigen vaardigheid en kennis en het doornemen van nieuwe ontwikkelingen. De trainingen staan onder leiding van de SnowCoaches Daniel Schinkel, Wim de Wijs,  Bob Rutgers, Cornel de Munnik en Marjolein Pasanea

Trainingsreis Trainingsreis Trainingsreis Trainingsreis SnowSportCenterUtrecht Training Hintertux 2014 - 112

Als leraar is het belangrijk om je eigen vaardigheid en je kennis op peil te houden. Door samen met vakgenoten te trainen wordt je uitgedaagd om een hoger niveau te bereiken. Je hoeft niet perse bij SnowSportCenterUtrecht te werken om mee te kunnen.
 

Trainingsreizen

Dit seizoen organiseren we een lang trainingsweekende en een trainingsweek:

  • September 2017:

Hintertux Lanersbach 29 september t/m 1 oktober 2017 (vertrek donderdagmiddag/-avond 28 september) (VOL)

  • Maart 2018: 

Lokatie Oostenrijk (afhankelijk van sneeuwcondities): 24 maart t/m 31 maart 2018

  • April 2018: 

Lokatie Hintertux: vrijdag 13 t/m zondag 15 april 2018 (vertrek donderdagmiddag/avond 12 april 2018)

Lokatie Frankrijk: Trainingsweek tijdens Dutchweek Val Thorens 28 april t/m 5 mei 2018 (vertrek op vrijdag middag/-avond 27 april)

Meer informatie over deze trip vind je op onze speciale Dutchweek pagina. Deze reis is een combinatiereis van lerarentraining en consumenten reis. In de ochtenden geven wij skiles aan consumenten en in de middagen vinden de lerarentrainingen plaats. Afhankelijk van de omstandigheden zal aandacht worden besteed aan verschillende disciplines, zoals: lange bochten, korte bochten, buckelpiste en off piste. De kosten voor 5 middagen training zijn € 125,- p.p.

Trainen als ontwikkeling of voorbereiding.
Ben je van plan een opleiding voor ski- of snowboardleraar te gaan volgen, of ga je verder met een vervolgopleiding (bijvoorbeeld Landes) dan zijn deze trainingsreizen bijzonder geschikt. Door te trainen vergroot je je kennis en vaardigheid waardoor je beter voorbereid de opleiding in gaat. We besteden aandacht aan de technieken en vaardigheden die tijdens je opleiding aan bod zullen komen. Je start dan met een voorsprong met de lerarenopleiding.

Voor inschrijving of meer informatie en prijzen, bel 030-3030013 en vraag naar Daniel Schinkel of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier Trainingen en Opleiding SnowSportCenterUtrecht