SnowSportCenter KidsClub SAM

Wintersport met kinderen

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn als u met kinderen onderweg bent.  We hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet. Door op onderstaande vragen te klikken, kunt u bijbehorende antwoorden in het uitvouw menu lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe vermaak ik mijn kinderen onderweg?

In de auto zijn er talloze manieren om de kids te vermaken. Spelletjes, muziek en dvd zijn de meest gemakkelijke bezighouders. Wat eten en dinken en over het algemeen hoor je ze dan niet. Stop wel regelmatig voor een plaspauze. Langs de Duitse en Franse autobanen zijn vaak parkeerplaatsen met speeltuinen te vinden. Een ideale tussenstop waar de kids hun energie even kwijt kunnen!

Wat doet de hoogte met kinderen?

Kinderen hebben net als volwassenen ook last van de hoogte, en zijn daardoor sneller moe. Let er dus op dat ze op tijd gaan rusten en voldoende rust nemen. Drinken is essentieel om uitdroging te voorkomen. Kijk uit met activiteiten na de lessen. Een kind geeft over het algemeen zijn grenzen niet aan en gaande weg de week neemt de vermoeidheid toe. 

 

Moet ik voor mijn kinderen speciale kleding kopen?

Kinderen hebben het vaak sneller koud en geven dit minder makkelijk aan. Zeker als ze nog erg jong zijn. Laat de kids ook thermokleding dragen, en zorg voor kwalitatief goede kleding. Goede kleding isoleert en ademt beter zodat er meer comfort ontstaat.

Goede handschoenen zijn belangrijk!

Zorg voor een setje extra handschoenen. Kinderen spelen vaak in de sneeuw en vallen vaker. Daarmee is de kans dat de handschoenen nat worden erg groot. Voor het geval ze niet meer op tijd droog zijn de volgende dag is een 2e setje handschoenen erg praktisch.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een kinderhelm?

Onontbeerlijk is een goed passende helm. Een helm op de groei gekocht is prima, maar dan moet die wel goed aansluiten. Wij kunnen u goed adviseren als wintersportspecialist. We hebben in onze shop keuze uit diverse soorten helmen.