SnowSportCenter KidsClub SAM

Voor vertrek

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. We hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet. Door op onderstaande vragen te klikken, kunt u bijbehorende antwoorden in het uitvouw menu lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Waarom moet ik mij voorbereiden?

Een goede fysieke voorbereiding is erg belangrijk. U gaat naar grote hoogte met ijle lucht waar een behoorlijke inspanning geleverd gaat worden. Neem daarom ruim van te voren de tijd om middels ski- of snowboardlessen uw techniek en conditie te verbeteren. Daardoor neemt niet alleen de kans op blessures af, u heeft ook nog eens meer plezier op de piste.

Is les op een indoorrolbaan een goede voorbereiding?

Les op een indoorrolbaan is een uitstekende voorbereiding op uw wintersport. Niet alleen neemt uw conditie toe en bouwt u de spieren op die u tijdens de wintersport zult gebruiken, ook heeft u de mogelijkheid uw techniek te verbeteren. Doordat de instructeur op de indoorrolbaan dicht bij u staat, ontvangt u veel persoonlijke aandacht. In de spiegels ziet u precies wat u doet. Van uw verbeterde techniek zult u tijdens de wintersport op de piste profijt hebben. Het skien of snowboarden kost u minder inspanning en de voor de meeste mensen is de spierpijn op de beruchte "derde dag" verleden tijd.

Wat moet ik allemaal meenemen op wintersport?

Maak vooraf een checklist die u gaande weg als het vertrek nadert afvinkt. Hierdoor weet u zeker dat u niets vergeet. U bent zeker niet de eerste die de paspoorten, pinpassen, reserveringsbevestiging of reisverzekering vergeet. We hebben voor u een checklist samengesteld om u op weg te helpen. Dit voorkomt  "reisstress" waardoor u met een rustig gevoel op weg gaat.

Heb ik een speciale reisverzekering nodig voor de wintersport?

Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering is altijd belangrijk. U weet immers nooit wanneer u in een onverwachte situatie terecht komt!

Europa of werelddekking?

Wanneer u binnen Europa op wintersport gaat, is een Europadekking al voldoende. Zoekt u echter buiten Europa de sneeuw op, controleer dan of de reisverzekering ook een werelddekking heeft. Bij de meeste verzekeraars is uw dekking tijdelijk te verhogen.

Gevaarlijke sport 

Wintersport valt voor verzekeraars onder de categorie gevaarlijke sporten. Het is daarom belangrijk dat u gevaarlijke sporten meeverzekert als u op wintersport gaat. Dit zorgt ervoor dat u ook bij een ongeluk op de piste verzekerd bent.

Off-piste activiteiten

Hou er rekening mee dat u nooit verzekerd bent als u zich zonder de juiste begeleiding buiten de pisten bevindt. Wanneer u deel wilt nemen aan off-piste activiteiten of tours, controleer dan altijd wat de eisen in uw verzekeringsvoorwaarden zijn!

Meeverzekeren sportuitrusting

Bij veel verzekeraars is het mogelijk om uw sportuitrusting mee te verzekeren. U bent dan verzekerd voor schade of diefstal van bijvoorbeeld ski's, snowboard, schoenen en stokken. Kijk hiervoor altijd goed wat de verzekeraar in de voorwaarden heeft opgenomen. 

Waarom zou ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering maakt het mogelijk om in bepaalde omstandigheden uw vakantie te annuleren. Mocht u of een van uw reisgenoten bijvoorbeeld ziek worden, waardoor u niet weg kunt, of heeft u te maken met een sterfgeval in de familie? In dat geval kan het zijn dat u op het laatste moment of misschien zelfs terplekke uw vakantieplannen moet afbreken. De reisorganisatie zal dan vaak toch nog kosten aan u door belasten. Een annuleringsverzekering verzekert u hiertegen. Lees altijd de voorwaarden van de annuleringsverzekering goed door, zodat u niet voor onverwachte verrassinggen komt te staan!

Wat neem ik mee voor onderweg?

Het kan gebeuren dat u in de file terecht komt vanwege een ongeluk of winterse omstandigheden. Dat is minder gezellig en kan soms leiden tot urenlange vertraging. Wees daarop voorbereid en zorg iig voor de volgende items in de auto:

  • Voldoende water en eten
  • Dekens en waxinelichtjes. Het kan nml. gebeuren dat u een lange tijd stil komt te staan en de auto ter voorkoming van oververhitting uit moet zetten. Met een deken blijf je lekker warm, en waxinelichtjes geven voldoende warmte om de kou buiten te houden.
  • Een zaklamp voor het geval u in het donker vast komt te staan.
  • Routekaarten als backup voor de navigatie. 

Wat is het beste moment om naar mijn wintersportbestemming te vertrekken?

Wanneer u vertrekt is natuurlijk altijd uw eigen keuze. Houdt er rekening mee dat het vertrek naar de wintersport vaak wat chaotisch kan zijn. Gaat u direct na het werk de auto in, dan komt u niet volledig uitgerust aan op de bestemming. Probeer voor vertrek i.i.g. een beetje rust te nemen en de stress van het werk te vergeten. En neem af en toe een kleine pauze voor een kop koffie of een broodje. 10 Minuten is al genoeg en dat maakt op de reistijd van 8 a 10 uur echt geen verschil.