SnowSportCenter KidsClub SAM

Kledingadvies op wintersport

Tijdens de wintersport is het vaak mooi of redelijk weer. Maar net zo vaak is het koud en winderig met temperaturen onder het vriespunt. Met goede kleding geen probleem. Maar waar moet je bij de aanschaf van goede kleding rekening mee houden? Door op onderstaande vragen te klikken, kunt u bijbehorende antwoorden in het uitvouw menu lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe bepaal je nu of je genoeg kleding hebt aangedaan?

De dag begint altijd wat frisser, dan wordt het warm, en daarna weer frisser. Zorg ervoor dat je meerdere dunne lagen over elkaar draagt. Tussen elke dunne laag zit lucht, en lucht isoleert. Mocht het te warm worden, dan kan je een laag uittrekken zonder dat je het meteen koud krijgt. Wordt het later op de dag weer frisser, dan trek je deze laag weer aan. Een rugzakje dragen is daarbij handig om je kledingstuk in te bewaren. Ook handig voor een snack en drinken, lawinesetje en camera.

Is dure kleding echt beter?

De betere kledingmerken hebben ademende materialen verwerkt waardoor de kleding comfortabel blijft. Zweet wordt sneller afgevoerd van het lichaam weg, en kou en wind blijven buiten. Betere kleding is ook meer bestand tegen neerslag als sneeuw en regen. Daardoor is het prijskaartje natuurlijk ook wat anders, maar de betere kleding gaat ook langer mee.

Kleding voor elk budget

Tegenwoordig is er voor ieder budget goede kleding te verkrijgen maar hou wel rekening met de periode waarin u weggaat. In december is het vaak kouder met minder zon terwijl de maanden februari en maart weer meer zonuren hebben, en over het algemeen dus warmer zijn.